Het IPBO
Het instituut
 
   
             
 
  Er zijn alleen antwoorden.
De vragen die je
hebt zijn alleen manieren om jezelf constant te herscheppen.

 

De basis van waaruit dit instituut is opgezet is fysiotherapie.

Het IPBO heeft al vijfentwintig jaar ervaring in het begeleiden van mensen met verschillende achtergronden en met allerlei soorten problemen en vragen, zowel individueel als in groepsverband.

Het vergroten van welzijn en het behandelen van klachten is altijd de leidraad geweest voor verdere ontwikkeling.

In 1990 wordt het Instituut voor Persoonlijke Begeleiding en Ontwikkeling opgericht waarin de volgende disciplines actief zijn: fysiotherapie op haptonomische basis, haptotherapie en psychosynthese.

Sinds vijftien jaar wordt bij de begeleiding ook gebruik gemaakt van traditionele Polynesische geneeswijzen.

Van dit Hawaiiaansche helingswerk kan gezegd worden dat het nog een stap verder gaat dan de haptonomie en breidt dit verder uit met universele principes.

Het is een breed-spectrum benadering die de mens als uitgangspunt neemt en als zodanig erg basaal werkt, niet alleen op cellulair niveau maar vermoedelijk ook op dna-niveau, zoals de Hawaiianen aannemen.

 

Het IPBO biedt begeleiding door middel van gesprekken, lichaamswerk en meditatie.

Het IPBO begeleidt je met het maken van een keuze waarbij jij je prettig voelt. Er kan worden gekozen voor kortdurende begeleiding, maar ook langer durende begeleiding behoort tot de mogelijkheden.

Het IPBO is uniek omdat de kennis van en de ervaring met diverse geneeswijzen en therapieŽn worden ingezet.

Voor mensen en bedrijven die op zoek zijn naar een werkelijkheid die dieper gaat en completer is dan hun huidige realiteit.

Het IPBO laat je ervaren, waardoor de resultaten blijvend zijn, ook op langere termijn.

Kortom: het IPBO is een onafhankelijk instituut waar men ruimte krijgt om vragen op ieders eigen manier uit te werken, en waar ook u welkom bent.