Het IPBO
Over ons
 
   
 
 
 
vervolg
  In 1980 is Caspar als fysiotherapeut na zijn afstuderen een eigen praktijk begonnen en op zoek gegaan naar waar je mensen naar zijn gevoel nu echt mee kan helpen.

Binnen de fysiotherapie werd naar zijn idee te veel aandacht aan de symptomen van de klacht gegeven, in plaats van dat er gekeken werd naar dieper liggende oorzaken.

Na een zoektocht langs diverse andere disciplines, zoals manuele therapie, medische synthese, psychosynthese, is hij in aanraking gekomen met haptonomie.

Caspar heeft er altijd naar gestreefd mensen zelf verantwoording te laten nemen voor hun klachten cq. hun leven en mensen in contact te brengen met hun eigen beweging. Daar dit essentiŽle haptonomische uitgangspunten bleken te zijn, heeft dit er toe geleid dat hij nu alweer meer dan zestien jaar als haptotherapeut werkzaam is.
  Het appŤl op de eigen vermogens en mogelijkheden in de haptonomische benadering sprak hem erg aan: niet de therapeut maakt beter maar het lichaam heelt zichzelf.

Vanaf eind 1991 raakt hij geÔnteresseerd in het Polynesische helingswerk en vanaf die tijd is hij in training en opleiding geweest bij een Kahuna en ingewijd in het hawaiiaansche kahuna lichaamswerk en in oude Polynesische tempel-geheimen.

Dit heeft er toe geleid dat het IPBO vanaf 2002 trainingen is gaan geven die mensen in aanraking kunnen brengen met dit werk en waarmee mensen zich kunnen verdiepen.