Individuele Begeleiding Particulieren Haptonomie  
   
 
 
 
  Wat is haptonomie?
De haptonomie houdt zich bezig met aanraken en voelen. Door aanraken wordt het zelfbewustzijn, zowel lichamelijk als geestelijk, vergroot. Je kan daardoor in contact komen met je lichamelijke blokkades. Wanneer de blokkades voelbaar worden is het mogelijk gevoelens naar boven te laten komen en deze te verwerken en een plaats te geven in je leven. Je wordt je bewust van je relaties met andere mensen en hoe jij daarin staat. Je leert naar jezelf te luisteren en naar wat je lijf je vertelt. Vaak is het moeilijk om te voelen en makkelijker om te begrijpen en te verklaren met je hoofd. Binnen de haptonomie wordt duidelijk dat luisteren naar je gevoel goed is en dat je daarop mag vertrouwen. Je zelfbewustzijn wordt vergroot en je neemt de verantwoordelijkheid voor je eigen leven in je eigen handen.

Bij fysiotherapie op haptonomische basis worden niet alleen de symptomen van de klacht behandeld. Naast het verhelpen van de klacht wordt ook het hoe en waarom van de klacht aangepakt. Op deze wijze zal in de toekomst minder snel dezelfde klacht ontstaan en wordt een langdurig effect bereikt.
 >>
  Voor wie is haptonomie?
Haptonomie is geschikt voor iedereen die openstaat voor lichamelijk contact of juist wil leren contact te maken met zichzelf en anderen.

Hoe ziet een sessie eruit?
Een sessie duurt zestig minuten en is individueel. Een sessie begint veelal met een gesprek, daarna is tijd voor 'het aanraken' en wordt weer beŽindigd met een gesprek over de ervaringen. Het kan echter ook zijn dat er zestig minuten wordt gesproken of juist wordt aangeraakt.

Wat kost haptonomie ?
Een sessie kost 100 euro, waarvan de meeste zorgverzekeraars een gedeelte vergoeden. Informeer naar je polisvoorwaarden

Nog vragen?
Bel gerust naar 010 - 412 75 72
of stuur ons een e-mail.