Individuele Begeleiding Particulieren Individuele Re´ntegratie Overeenkomst (IRO)
   
 
 


Wat is een IRO?

      Een individuele re´ntegratie overeenkomst (IRO) is een overeenkomst waarin een traject wordt afgesproken dat is toegepast op jouw situatie, mogelijkheden en wensen om je kans op duurzaam werk te vergroten.

Een IRO geeft je de mogelijkheid om zelf een organisatie te kiezen met wie je een re´ntegratie plan kan opstellen. Je kan dus kiezen voor het IPBO. Het IPBO is door het UWV gemachtigd voor het uitvoeren van IRO's.

Als je kiest voor het IPBO stellen we samen met jou een re´ntegratieplan op waarin invulling wordt gegeven aan de intake, bemiddeling, plaatsing en nazorg. Dit plan wordt opgesteld volgens de laatste eisen van het UWV. Het UWV toetst dit plan. Na deze toetsing en goedkeuring sluit het UWV een overeenkomst af met het IPBO. Vanaf dat moment kunnen we samen beginnen met het uitvoeren van het plan zoals dat is vastgelegd in de overeenkomst.
 

Voor wie is een IRO?
Een IRO is voor mensen die een relatie met het UWV hebben en die niet bezig zijn met een ander re´ntegratie traject. Wil je weten of jij in aanmerking komt voor een IRO, maak dan een afspraak met je arbeidsdeskundige van het UWV, bereikbaar op telefoonnummer 0900 - 9294 (lokaal tarief). Dit is het landelijke nummer van het UWV.

Hoe ziet een IRO eruit?

Een IRO wordt speciaal voor jou opgesteld. Er kan dus niet worden gezegd hoe een overeenkomst eruit ziet. Afhankelijk van jouw wensen en behoeften zullen er verschillende werkwijzen worden gebruikt om je te helpen bij het re´ntegreren of bij het vinden van duurzaam werk.

Wat kost een IRO?
De kosten zijn afhankelijk van het traject, maar kunnen worden vergoed door het UWV.

Nog vragen ?
Als u nog vragen heeft, bel ons dan gerust op 010 - 412 75 72 of stuur ons een e-mail.