Individuele Begeleiding Particulieren Psychosynthese  
   
 
 
vervolg
 

Met wortels in Oost en West, in Europa en Noord-Amerika vormt psychosynthese een synthese van vele tradities. De meeste Oosterse benaderingswijzen gaan over de spirituele kant van de mens. Het Westen richtte zich meer op de persoonlijkheid. Psychosynthese wil de mens als geheel blijven zien en ieder aspect de aandacht geven die het nodig heeft.

Ons leven is voortdurend aan veranderingen onderhevig en elke verandering betekent een overgang. Dit groeiproces voltrekt zich soms bewust maar ook vaak onbewust. Het heden voldoet niet meer. Je wilt je toekomst anders, beter in gaan richten. Soms gaan die veranderingen subtiel, lijkt alles als vanzelf te gaan , vloeiend en vlekkeloos, andere keren brengen ze ons volledig uit ons evenwicht. Een proces van desintegratie en integratie. Een proces van loslaten en opnieuw weer opengaan? Wat zich op een bepaald moment in iemands leven wilt ontvouwen of manifesteren is niet zomaar of toevallig. Op dit soort momenten gaat het over het unieke individuele leerproces.

Binnen de sessies wordt ruimte gemaakt onszelf te beleven en te ervaren. De bereidheid dit proces te vertrouwen, zelfs op de momenten dat we er niets meer van snappen zal ons steeds meer tonen over wie we in onze stille grootsheid kunnen zijn.

 

Psychosynthese biedt begeleiding bij: Depressies
Angstervaringen
Psychosomatische klachten Eenzaamheid
Integreren van spirituele of religieuze ervaringen.
Burn-out
Verdieping in wie je bent.
Ontwikkelen van plezier in je leven.

Gehanteerde technieken zijn:
Training van de wil.
Integratie van lichaam, gevoel en verstand.
Identificeren en harmoniŰren van subpersoonlijkheden.
Gebruik van symbolen
Ontwikkelen van intu´tie en lichaamsbewustzijn.
Visualisaties

Nog vragen?
Bel ons gerust op 010 - 412 75 72
of stuur een e-mail.